Κυριακή 6 Μαΐου 2012

H Δημοκρατία ΔΕΝ έχει αδιέξοδα..

H Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η χώρα τούτη την γέννησε τη Δημοκρατία κι ας το 'χουν ξεχάσει κάποιοι. Χωράει δε όλες τις απόψεις..!

Αριστερές, δεξιές, κεντρώες, ακραίες, μνημονιακές, αντιμνημονιακές και όσες ακόμα παρουσιάστηκαν για να πάρουν το μικρό ή μεγαλύτερο τους κομμάτι επί της εκλογικής πίτας.

Ο κόσμος ψήφισε και έδειξε ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί για τα κακώς κείμενα τπου κυριάρχησαν στη χώρα αυτή 30 χρόνια και πληρώθηκαν τα 2,5 προηγούμενα, αν και οφείλω να υπενθυμίσω ότι χρειάζονται 2 για να χορέψεις τανγκό και ο νοών νοείτο..!

Ας ελπίσουμε να είναι σοφή η επιλογή για τους εκπροσώπους μας κι ότι όσοι θα εκλεγούν να δώσουν στη χώρα αυτό που της αξίζει επιτέλους.

Επιτρέψτε μου, όμως να αναφέρω κι εγώ ποίο είναι το συμπέρασμα μου.

Χρειάζονται ΝΕΑ οικονομετρικά μοντέλα γι'αυτή τη χώρα! Το γράφω 2,5 χρόνια τώρα και δυστυχώς ΔΕΝ θα αποδειχθώ λάθος. Αυτά δεν έχουν σχέση με μνημόνια κι αντιμνημόνια, ούτε με ευρώ και δραχμές, αλλά με την ίδια την αντίληψη της ανθρώπινης φύσης.

Ο κόσμος που ψήφισε δεν έχει τις ειδικές γνώσεις να το εξηγήσει, ούτε να αντιληφθεί πλήρως τις προεκτάσεις αυτού, όμως αισθάνεται ότι η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Εύχομαι αυτή η ανάγκη της ανάπτυξης ΝΕΩΝ οικομετρικών μοντέλων, να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σαφής σε όλους, όσους πρέπει να γίνει και να ξεκινήσουμε με μικρά, αλλά σταθερά βήματα για την δόμηση τους. Ας ξεκινήσει μια μικρή ειρηνική επανάσταση από τη χώρα τούτη που πάντα έδινε τάση στον υπόλοιπο κόσμο!

Απο κεί κι έπειτα, μήτε μεγάλες χαρές, μα κι ούτε μεγάλες λύπες.. Μια μικρή συζήτηση κι έπειτα πως θα πορευτούμε από δω και μπρός.

Και αύριο ο ήλιος θα ξημερώσει.. θα είναι μάλιστα μια ζεστή μέρα, ενώ είναι σίγουρο, ότι η χώρα απέκτησε μόλις θέμα συζήτησης, τέτοιο ώστε να κάνει τους κατοίκους της να ξεχάσουν για λίγο, τα ούτως ή άλλως υπαρκτά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν..!

Χαμόγελο, αισιοδοξία.. και δουλειά! Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα..! Ακόμη κι αν μερικοί δεν είναι τόσο φανατικοί οπαδοί της.. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου