Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η ιστοσελίδα του συνδυασμού μας - Αθήνα, Πολή της Ζωής μας

www.athina-poli-zois.gr O συνδυασμός του Νικήτα Κακλαμάνη

Αθήνα, 28-9-2010 Γραφείο Τύπου

Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων

Νικήτα Κακλαμάνη

Τ: 210-3225672

Email: press@athina-poli-zois.gr

Το ψηφοδέλτιο νίκης, στο οποίο εκπροσωπούνται όλοι οι πολιτικοί χώροι, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Δήμαρχος με το Συνδυασμό «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας παράλληλα την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του, προκειμένου να συνεχίσει για δεύτερη τετραετία το έργο του για την αναμόρφωση της Αθήνας.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε στο βορειότερο άκρο της πόλης, στο αναπλασμένο Άλσος Προμπονά, το οποίο, όπως είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα είναι σε λίγα χρόνια ένας μικρός « Εθνικός Κήπος».

Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η ασφάλεια στην πόλη, το περιβάλλον, η οικονομική ανάπτυξη και ο πολιτισμός θα είναι οι προτεραιότητες για τη νέα τετραετία.

«Σήμερα είμαστε εδώ όλοι όσοι είμαστε ερωτευμένοι με την πόλη μας, την αγαπάμε και τη σεβόμαστε. Και είμαστε εδώ για να πούμε σε όλους ξεκάθαρα ότι η Αθήνα είναι μία ζωντανή πόλη, και όπως όλες οι ζωντανές πόλεις, έχει ομορφιές, έχει και προβλήματα. Δεν ανήκουμε στην ομάδα των μίζερων, που βλέπουν μόνο τα προβλήματα αλλά δεν βλέπουν καμιά από τις ομορφιές της πόλης μας. Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ για να προβάλουμε τις ομορφιές της πόλης, να μην κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, για να μην τα βλέπουμε και μας στενοχωρούν, αντίθετα θα τα έχουμε όπως τα είχαμε πάνω από το χαλί, και να προσπαθούμε να τα λύνουμε όλα, ένα – ένα.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε χαμόγελο, ελπίδα, και αισιοδοξία στους συμπολίτες μας μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ζούμε κι εμείς, όπως και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε υπερήφανος και χαρούμενος που την υποψηφιότητά του στηρίζει το σύνολο της παράταξης αλλά και που δεν περικλείεται μόνο στα σύνορα αυτής, καθώς στο ψηφοδέλτιο, μετέχουν άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

«Εμείς είμαστε αυτοί που θα κρατήσουμε την Αθήνα μας όρθια και θα ενισχύσουμε την κοινωνική της συνοχή σε ό,τι αφορά τους φτωχούς συμπολίτες μας στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που έρχονται.

Και σας υπενθυμίζω ότι εμείς ήμασταν εκείνοι που μόνοι μας υπερασπιστήκαμε την ιστορία της πόλης μας, τις περιουσίες των συμπολιτών μας και το παρόν και το αύριο της πόλης μας τον Δεκέμβριο του 2008. Ξέρω ότι κάποιοι δεν μου το συγχώρησαν αυτό, αλλά εάν χρειαστεί το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Και το μήνυμα αυτό είναι τελείως ξεκάθαρο».

Στη συνέχεια ο Νικήτας Κακλαμάνης απηύθηκε σύσταση στους δημοτικούς συμβούλους να διεξάγουν προεκλογικό αγώνα με σοβαρότητα, χαμηλούς τόνους, αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη. Καταλήγοντας κάλεσε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Συνδυασμού «να ριχθούν στη μάχη για την Αθήνα που αγαπάμε και είμαστε ερωτευμένοι μ’ αυτή».

Το σύνολο των υποψηφίων του Συνδυασμού «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας» είναι 183 άτομα.

Υποψήφιοι για το Δημοτικό Συμβούλιο: 75 άτομα.

Υποψήφιοι για τις Δημοτικές Κοινότητες (Δημοτικά Διαμερίσματα): 108 άτομα.

Χαρακτηριστικά των υποψηφίων:

Το 36% είναι γυναίκες και το 64% άνδρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι τα 44 χρόνια με υποψηφίους ηλικίας από 19 έως 71 ετών.

Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν:

Με βάση την εμπειρία τους στο Δήμο (ένας κρίσιμος πυρήνας της τάξης του 34% των υποψηφίων είναι άτομα που έχουν θητεύσει Δημοτικοί Σύμβουλοι).

Ανανέωση (το 66% είναι άτομα που διεκδικούν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στις Δημοτικές Κοινότητες).

Συνάφεια και εμπειρία με τις βασικές επιδιώξεις και άξονες δράσεις του προγράμματος της Δημοτικής παράταξης αλλά και των αναγκών της πόλης.

Το 34% των υποψηφίων είναι οικονομολόγοι, επιχειρηματίες, άνθρωποι με εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, άνθρωποι της επικοινωνίας και μπορούν να συνδράμουν για την οικονομική ανάπτυξη και προβολή της πόλης.

Το 33% των υποψηφίων είναι μηχανικοί, άνθρωποι του περιβάλλοντος, άνθρωποι του πολιτισμού, των τεχνών, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και μπορούν να υποστηρίξουν τα θέματα που βελτιώνουν στην πράξη την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Τέλος, το 33% είναι άνθρωποι από τον χώρο της Ιατρικής, κοινωνιολόγοι αλλά και άνθρωποι με εμπειρία σε θέματα ασφάλειας που έρχονται να συστρατευτούν για μια Αθήνα αλληλέγγυα και ασφαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου